Novi Sad
22.07.2011.
08:29
Zaposleni u dva proizvodna odeljenja u Dnevnikovoj štampariji štrajkuju zbog toga što im poslovodstvo duguje 11 plata, saopštio je danas Štrajkački odbor.
  • Slavica

    22.07.2011 21:46
    Nije mi baš jasno
    Koliko znam u štampariji ima oko 150 zaposlenih malo mi je nejasna konstatacija da su oni nosioci proizvodnje, dali to oni hoće da kažu da mogu raditi bez ostalih radnika.
    Zamislite da se iz sistema izuzmu samo portiri i spremačice do kakvog bi haosa došlo u preduzeću a da i ne pominjem ostale stručne službe koje su u sistemu proizvodnje.
    Čini mi se da je sve ovo naručeno spolja jer se trenutno radi naoporavku firme a to izgleda nekom ne odgovara
  • bivsi radnik novosadski

    22.07.2011 19:26
    @strajk
    Ovu nasu "(O)LOSOKRATIJU" treba predloziti za
    Nobelovu nagradu za inovacije.
    Ne postoji slican primer u svetu da junose-"experti" i mangupi za kratko vreme uniste privredu,da ubiju svaku nadu u bolji zivot.
    Postali smo "narod pepertum mobile": radis,radis a novaca nema.
    Zato su sve vece svadje i guzve oko kontejnera.
    Bravar je ipak bio bilji.
  • Putar

    22.07.2011 18:02
    Strasno
    Strasno je sve to sto rade uzas ali podseticu vas da kad su putari i sva jkp preduzecas strajkovala kada smo prolazili pored dnevnika peske sa pistaljkama svi su se samo smejali sa prozora ee to ne valja u srbiji svi se smeju drugoj muci umesto da su se pridruzili pa svi zajedno na trg i cela drzava koja je unistena kao u grckoj svi napolje i vlada dole a ne ko kod nas svaki dan slusam evo i sad pink prica kako je najgledaniji a rts isto a traze pretplatu.Podrska radnicima ali ako se ne udruzi gladan narod u srbiji i ne digne motiku ovi ce opljackati sve a nas narod je blesav i treba mu jako puno da gladuje da shvati ali KAZU EVROPA PA U EVROPI LJUDI IMAJU ZA LEB A IMAJU I ZAKONE ZA LOPOVLUK I PRIVATIZACIJE A NASIM POLITICARIMA LEGALNIM LO... TO NE IDE U PRILOG STA CE ONDA DA LAPAJU ONI I TAJKUNI
  • Milovan

    22.07.2011 13:52
    Svi radnici Holdinga pa s time i cele Štamparije nemaju zdravstveno osiguranje a zašto vam zaposleni u rotaciji nisu rekli da idu tri meseca u napred sa platama od ostalih a platu od 15 hiljada imaju neki drugi radnici a njihove su dva do tri puta veće nego što primaju ostali radnici
  • Aleksa

    22.07.2011 11:32
    Podrška grafičarima kao jednoj od najdublje potonulih struka u prethodnim godinama krize, recesije, sankcija, embarga...
    Izuzetno je teška situacija u svim štamparijama i zato i treba da štrajkuju jer neki od njih rade i za 15 hiljada dinara, a i to je dobro ako dobiju, a ne kao u Dnevniku!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna